Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.
Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.
Kompanija koja stoji iza Milke, jedne od najpopularnijih čokolada na svetu, najavila je nove promene u pakovanjima, a očekuje se kako će se one implementirati u Evropi u narednih nekoliko nedelja.
Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić kaže da za sve namirnice životinjskog porekla mora da se zna poreklo, kroz koje zemlje je pošiljka prošla, gde će biti skladištena i kako će biti korišćena.
Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić izjavio je da je usvojena Uredba o dodatnim zahtevima za stavljanje na tržište proizvoda sa mlečnom komponentom koji sadrže palmino ulje ili druga biljna ulja.
Mnogi ljudi imaju naviku da ostavljaju testeninu u cediljki kako bi se u potpunosti ohladila dok pripremaju sos i druga jela, ali to nije najbolja metoda ako želite ukusno jelo.
Kuvali ste jaja - jedno se ljušti savršeno i u jednom potezu, dok se na drugom ljuska skida komadić po komadić, a s njom otpadaju i komadi belanca koje se lepi za membranu.
Ukoliko se mučite da napravite pirinač tako da bude adekvatne teksture i ukusa, kuvarica Dženin Donofrio predlaže jednostavan trik - da prilikom kuvanja dodate malo maslinovog ulja.
Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi
Najskuplji obrok za dvoje u restoranu je u evropskim zemljama - na Islandu i u Švajcarskoj, gde je takav račun premašio 107 evra, a najjeftinije je ručati u restoranu u Pakistanu i Bangladešu.